Yukarı
Halkbank Kültür ve Yaşam
fade
15233
post-template-default,single,single-post,postid-15233,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.4,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
domates

Yiyeceklerle İlgili Muhtemelen Bilmedikleriniz

Lezzetli yiyeceklere düşkünlüğümüz malum… Peki tüm dünyada sevilen yiyecekler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Bakalım sıraladığımız bilgilerden ne kadarı size tanıdık gelecek!

1#
japon yemeği, yemek çubuğu

Çin’de her şey çubuklarla yiyebileceğiniz boyutta doğranarak pişirilir çünkü sofralarda asla çatal ve bıçak bulundurulmaz.

2#

Tahminen ismi yüzünden çoğunluk Sezar salatasının İtalyan asıllı olduğunu düşünüyor oysa bu meşhur salata 1924 yılında Tijuana’da Ceasar Cardini tarafından keşfedilmiş; yani Meksikalı bir lezzet.

3#
sandwich

Günümüzün pratik ve ekonomik menüsü sandviçi hayatımıza katan kişi 18.yüzyılda yaşamış bir İngiliz aristokratı! Üstelik ismi Sandwich olan mucidin, keşfettiği lezzetli yiyecek ile beraber adı da bugüne dek gelmiş.

4#

Domates 1800’lü yıllarda iyileştirici özelliklerinden ötürü ilaç olarak kullanılıyormuş. 1830 yılında Amerika’da bir doktor ketçap hapları bile yapmış! Ne var ki günümüzde ketçap yüksek şeker oranı yüzünden pek de tavsiye edilen bir besin değil.

5#

Günümüz fast foodlarından sosis aslında çok eski bir yiyecek. Hatta en eski Batı edebiyatı örneklerinden biri olan Homeros’un Odysseia’sında bile adı geçiyor.

6#

Kahvaltıların sevilen lezzeti, hastaların ilacı bal aslında çok dayanıklı bir yiyecek. Raf ömrü olmayan bal yıllarca bozulmadan kalabilir.

7#

Bizim mutfağımızdaki tatlar acı, tatlı, ekşi ve tuzlu olarak 4 taneyken Hint mutfağında bunlara baharatlı ve buruk da ekleniyor ve tüm lezzetler bu 6 tat ile ifade ediliyor.

8#

Kruvasan sandığınız gibi Fransız değil Avusturyalı! Avusturya’da 13. yüzyılda dahi kruvasan yendiğine dair kanıtlar bulunurken, lezzetiyle tüm dünyada meşhur bu hamur işinin Fransız mutfağına Paris’te açılan bir pastane sayesinde 19. yüzyılda girdiği düşünülüyor.

 682 okunma

akin aksoy